Начало > Uncategorized > ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЛОБАЛНИЯ ФОНД!!!

ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЛОБАЛНИЯ ФОНД!!!


ВАЖНО!!! КАСАЕ ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЛОБАЛНИЯ ФОНД!!!

Уважаеми колеги,

Както вероятно много от вас знаят, в периода между 9 и 15 декември в София се провежда среща на Борда на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Един от основните въпроси, по които Бордът ще заседава и ще цели постигане на решение, е въпросът за преразглеждане на критериите, на които трябва да отговарят държавите, получателки на финансова помощ.

Както знаете от 2007 г. нашата страна беше приета сред държавите с брутен вътрешен продукт, който е във високите средни нива. Тук освен България попадат и много други държави от региона на Източна Европа, които на този етап нямат възможност да се справят сами с растящата ХИВ епидемия без подкрепата на Глобалния Фонд, а съгласно критериите на Глобалния Фонд тези държави вече не са легитимни за получаване на финансова помощ.

Поради намалените средства, с които Фондът разполага в последните години, независимо че има предложение тези критерии да бъдат преразгледани и схемите за финансиране да бъдат променени, има голяма вероятност това да не се случи на тази среща.

На 9.12.2010 в София се състоя среща между представители да три делегации на Борда и представители на 10-12 неправителствени организации от София. На тази среща ние, присъствалите неправителствени организации, се постарахме да наблегнем да нуждата от това държави като България да продължат да получават финансиране, тъй като те нямат възможност да мобилизират собствени ресурси и съществува реалната заплаха постигнатото до момента и целият създаден капацитет да бъдат загубени. Смятаме, че бяхме убедителни. По съвет на делегатите, както и по инициатива на присъствалите на срещата НПО, смятаме да предоставим на Борда на ГФБСТМ писмо от името на българските НПО, със становище относно необходимостта от запазване на финансирането за България и другите държави в региона, които са в подобно положение. Подобни инициативи организират и други неправителствени организации от региона, затова считаме, че е наш дълг да проявим активност и да използваме възможностите, които дава срещата на Борда в София.

В тази връзка ви молим да подкрепите приложеното писмо!

Необходима е изключително спешна реакция, тъй като писмото трябва да бъде внесено в понеделник, когато НПО от други държави ще организират демонстрация пред Борда в София.

За да подкрепите писмото, моля изпратете имейл на sofianep, с потвърждение на подкрепата на Вашата организация, като посочите името и длъжността на нейния представител, изпратил потвърждението, и името на организацията на английски език, както и имейл и телефон за връзка.

Това трябва да бъде направено до 12 часа в понеделник, 13.12.2010 г.

Поради необходимостта за много бърза реакция и събиране на максимална подкрепа, молим ви също да използвате вашите възможности за препращане на тази информация чрез фейсбук, алтернативни имейл адреси, телефонни разговори и други начини, по които можете да привлечете подкрепа от свои колеги.

С уважение,
Анна Любенова
Фондация "Инициатива за здраве"

To the Members of the Board.doc
Text na imeila.doc

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: