Начало > Uncategorized > Стипендии за „Еразмус Mундус“ магистратура по междукултурни отношения

Стипендии за „Еразмус Mундус“ магистратура по междукултурни отношения


 • Стипендии за "Еразмус Mундус" магистратура по междукултурни отношения
  Краен срок: 31 декември 2010 г.
  Програмата се провежда съвместно от седем университета в Европа и Африка. Студентите могат да се обучават в Университета в Олденбург, Германия (Universitat Oldenburg ), Университета в Ставангер, Норвегия (Universitetet i Stavanger ), Университета в Южна Бохемия, Чехия (Jihoceska univerzita ), и Университета в Нова Горица, Словения (Univerza v Novi Gorici ). В консорциума участват и две висши учебни заведения в Уганда – Университетът "Макерере" в Кампала (Makerere University Kampala ) и Университетът за науки и технологии в Мбарара (Mbarara University of Science & Technology ), както и Университетът за жени "Ахфад" в Судан (Ahfad University for Women ).
  Курсът на обучение цели да запознае студентите с проблемите на миграцията, глобализацията и с бъдещето пред междукултурните отношения. Учебната програма съчетава теоретични обучения, изследвания на място, както и възможност за провеждане на индивидуално научно изследване.
  Магистратурата продължава две години, а обучението се провежда на английски език.
  По програма "Еразмус Мундус" на студентите от държавите – членки на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария се отпуска стипендия от 2000 евро на семестър за университетски такси и месечна стипендия в размер на 500 евро за разходи за живот.
  Студентите, които изберат да учат в някой от университетите в Африка, ще получат допълнително еднократна сума от 1500 евро за година.
  Кандидатите за магистърската програма трябва да имат завършена бакалавърска степен в сферата на обществените науки, историята, културологията, педагогиката, правото, икономиката или журналистиката.
  Източник: www.dnevnik.bg/evropa
Advertisements
Категории:Uncategorized
 1. Все още няма коментари.
 1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: