Начало > Uncategorized > „Вкусът на Европа“ – летен еко-лагер за консервиране на храна

„Вкусът на Европа“ – летен еко-лагер за консервиране на храна


ОЦОСУР търси участници за международен обмен по Дейност 1.1 на програма „Младежта в действие“, който ще се проведе в с. Езерец, община Шабла, северно Черноморие (вижте описанието на проекта по-надолу). Изискванията към участниците са:
– да бъдат младежи между 18 и 25 год. (20% от участниците могат да бъдат на възраст между 25 и 30 год);
– да имат интерес към устойчиви модели на живот;
– да са готови да прекарат 9 дни в палатков лагер.
Организацията осигурява баня, тоалетна, храна, материали за дейностите и 70% от пътните.

Проект „Вкусът на Европа” – гастрономически обмен за стари технологии за консервиране на храна, е младежки обмен между три екологично-ориентирани организации – Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие (ОЦОСУР) от България, „Consortiul Studentilor din Romania” от Румъния и „Europa Haus Görlitz e.V.” от Германия. Проектът включва 21 участници, които в рамките на 9 дни ще трябва да обменят своите познания, опит и интереси към екологични и здравословни проблеми, свързани с храната и нейното приготвяне. Младежите трябва да планират и реализират серия от кръжоци по консервиране на традиционни специалитети от всяка страна, което включва и построяване на огнище за готвене. Те трябва да комбинират гастрономическите дейности с ежедневните нужди на съжителството в един еко-лагер, които да са съобразени с принципите на „зеления” начин на живот (осигуряване на натурални продукти от местни производители, поддържане на лагера, оползотворяване и рециклиране на отпадъците и т.н.). Обменът ще приключи със среща с местни младежи от селото, които ще се включат като дегустатори на изготвените консервирани продукти, както и с последващо изготвяне на готварска книга с използваните в обмена рецепти.

Моля, желаещите да се включат в обмена, да заявят желанието си за участие на ел. поща: norretta.evs@gmail.com не по-късно от 25-ти март. Писмото трябва да съдържа трите ви имена, възраст, мотивация за участие и предишен опит с модели за устойчиво развитие (ако има такъв).

Advertisements
Категории:Uncategorized

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: