Начало > Uncategorized > Възможности за финансиране и обучение

Възможности за финансиране и обучение


Европейски ден на солидарност между поколенията, 29 април 2011
Краен срок: 22 април 2011 г.
Фондация Лале и многобройни организации в цяла България ще реализират в градове и села разнообразни инициативи, основани и насърчаващи разбирателство и приемственост между поколенията в дните около 29 април 2011.
Според възможностите си можете да организирате:
– Събития, на които хора на различна възраст се срещат и общуват, разказват или обсъждат различни теми за връзката между поколенията;
– Ден на отворени врати, посещения, срещи с цел да покажете добри практики от проекти с участието на по-младите и по-възрастните поколения;
– Съвместни инициативи между младежи и възрастни като конкурси, изложби, състезания, спортни събития, музикални и танцови представления; културни или традиционни събития и др.;
– Срещи и разговори с представители на местната власт, местните граждански организации и местната общност, на които се обсъждат различни форми на солидарност и сътрудничество между поколенията и успешни примери на социално включване;
– Или да реализирате друга интересна идея, която имате.
Независимо каква е конкретната инициативата, важно е да присъства темата за солидарността между поколенията, която да бъде максимално разбираема, достъпна и интересна за всички участници.
Фондация Лале ще събере различните инициативи в страната в едно общо съобщение до медиите. Очакваме да ни пишете каква инициатива организирате и да ни изпратите попълнена приложената info до 22 април 2011.

Партньори за международни доброволчески лагери
За сезон 2011 г. СиВиЕс – България търси партньори за международни доброволчески лагери.
Ние сме неправителствена организация с основен фокус на дейност доброволчеството като активна форма на гражданско участие.
От 11 години СиВиЕс – България организира международни доброволчески лагери, в които дейностите са в обществена полза. За всеки доброволчески лагер ние осигуряваме необходимите доброволци, а партньора поема настаняването, изхранването и определя работата на доброволците.
Молим, бъдещите партньори, търсещи доброволчески труд, да се обръщат към нас, ако проектите им отразяват реални нужди на общността и дейностите им са в обществена полза, защото доброволците не са алтернатива на платен персонал.
Ако искате да бъдете наш партньор, пишете ни на cvs-bg или се обадете на 02/989 98 46. Лице за контакт: Мариана Панайотова, координатор на доброволците, GSM: 0884 766 451.

Фотографски конкурс "Бабината ракла" за снимка на автентична българска носия
Краен срок: 31 май 2011 г.
Целта на конкурса е издирване, запазване и популяризиране на прекрасните български традиционни облекла, както и специфичните наименования на носиите и техните отделни части.

Конкурс за химн на град Пещера „Пещера – моят град”
Краен срок: 25 април 2011 г., 24.00 ч.
По повод 6-ти май – Денят на Пещера, Община Пещера и НЧ „Развитие – 1873” обявяват конкурс за Химн на град Пещера. Конкурсът е отворен за участие на професионални и любителски екипи от текстописци, музиканти и певци от всички стилове.
Кандидатите трябва да са на възраст над 18 години . Всяко предложение, подадено за участие в конкурса, трябва да бъде: 1. Напълно оригинална творба, която да е създадена лично от участника в конкурса; 2. Звуци и аудио записи могат да бъдат включвани в песни и инструментали, но всички използвани записи трябва да бъдат оригинални и да са записани специално за тази конкурсна творба. 3. Максималната дължина – до 4 минути.
Всички предложения трябва да бъдат: 1. в mp3 формат; 2. имената на авторите трябва да бъдат ясно обявени; 3. да бъдат указани име, адрес, e – mail и телефонен номер на лице за контакт.
Селекционна комисия ще излъчи до пет предложения. Класираните от Комисията конкурсни творби ще бъдат качени на сайта на Община Пещера и НЧ ”Развитие – 1873”. Чрез онлайн гласуване публиката ще излъчи победител. Наградата за екипа победител е 1000 лв.
Предложенията се приемат чрез онлайн формата на уебсайта на Община Пещера или на mayor
Решението на селекционната комисия ще бъде публикувано на 20 април 2011 г.

Литературен конкурс "Спас Зафиров” за есе на тема “… за да потърся честта и богатството на своя праотец”
Краен срок: 23 април 2011 г., 18.00 ч.
В конкурса могат да участват ученици от 7-ми до 12 -ти клас.
Конкурсните материали се приемат в читалищната библиотека на място или по поща на адрес:
4550 гр. Пещера
ул. „Димитър Горов” 4
или на e-mail: razvitie_pestera
В пощенския плик на отделен лист изпратете данни за себе си: име, възраст, адрес, училище, тел. за контакт.
Номинираните за отличия ще бъдат поканени на връчването на наградите на 11.05.2011 г. Ден на библиотекаря.

БГ Сайт 2011 стартира с ранна регистрация
БГ сайт 2011 година ще протече под мотото Без граници. На 1 април ще стартира регистрацията за категориите Корпоративен сайт, Образование и наука, Публична администрация и НПО и Startup. Окончателният списък с категориите за БГ Сайт 2011 ще бъде обявен на 1 юни, а ранната регистрация ще приключи на 30 юни.
По време на предварителната регистрация всички сайтове ще ползват 20% отстъпка от таксата за участие.
Таксите за участие остават непроменени от миналата година.
Категория Startup остава без такса участие.
Категориите Образование и наука и Личен блог/сайт – 40 лв. за целия период на Регистрацията.
За всички останали категории – 100 лв.

Награда Empower за изключителни млади предприемачи 2011
Срок: 1 май – 30 юни 2011 г.
Ако ще започваш бизнес, имаш добра идея, а нямаш финансиране, ако си млад и си уверен, че това е, което искаш да направиш – участвай в Empower – наградите за изключителни млади предприемачи. тази година наградният фонд е 200 000 лева.
Представи своите бизнес план и финансови прогнози.
Критериите за оценка включват:
– иновативност
– полза за обществото
– практичност
– качество на екипа
– ясен дългосрочен ангажимент за развитие на бизнеса
– оформление на предложението
– цялостно впечатление от бизнес плана

AIESEC предлага студентски стажове в чужбина
Краен срок: Целогодишно
Секцията на AIESEC в Пловдив организира 4 вида стажове:
– технически, свързан с уеб-дизайн, софтуер, мрежи, бази данни и инженерство;
– образователен, свързан с промоция, развитие на учебни планове, преподаване и консултиране в сектор образование;
– икономически, свързан с администрация, финанси, счетоводство, маркетинг, управление на проекти, човешки ресурси и международни отношения;
– социален, свързан предимно с неправителствени организации, който цели развитие на обществото или е със социална насоченост.
Стажовете са насочени към бивши и настоящи студенти до 30 години. Участниците трябва да владеят английски език на добро или много добро ниво.
Кандидатите трябва да изпратят имейл на адрес aiesec_plovdiv, като посочат за какъв стаж кандидатстват и кога желаят за заминат.
Източник: http://www.dnevnik.bg/evropa

Онлайн фотоконкурс “България – атрактивна туристическа дестинация”, 2 етап
Краен срок: 1 юни 2011 г.
Конкурсът е отворен както за български, така и за чуждестранни граждани.
Участвайте и покажете, чрез своите снимки впечатления и отношение към туристическите ни забележителности (природни, културни, исторически, атракциони, обичаи, бит и други). Вашите гледни точки ще допринесесат за намиране на нови идеи и начини за развитие на иновативни и атрактивни туристически обекти и продукти.
От тази година конкурсът се провежда в 3 етапа. Включете се във всеки един от тях с различни снимки. Това увеличава шансовете Ви в класациите на отделните етапи. Така имате възможност в рамките на целия конкурс да изпратите последните си актуални снимки, които сте направили. Използвайте възможността да представите Вашето предпочитано място, обичаи, бит, културни и исторически забележителности, Вашия туристически продукт, услуги или база.

Първи фестивал за любителски планинарски филм “Под небето на Амбарица”, 29 и 30 април 2011 г., село Черни Осъм
Краен срок: 26 април 2011 г.
Национално училище за планински водачи и Народно читалище “Знание 1906 г.” ви канят да участвате в първия фестивал за любителски планинарски филм “Под небето на Амбарица”, 29 и 30 април 2011 г. село Черни Осъм.
Каним всички желаещи да вземат участие, като ни изпратят свои любителски филми, свързани с планината, не по-късно от 26.04.2011 на адрес:
Черни Осъм 5620
Народно читалище “Знание 1906 г.”
znanie1906
Skype: Znanie1906

Национален конкурс „Млади таланти” 2011 г.
Краен срок: 30 април 2011 г.
МОМН обяви Национален конкурс „Млади таланти” 2011 г. за подготовка на научни или иновационни проектни предложения в следните научни области:
– естествени науки;
– информационни и комуникационни технологии;
– социални науки.
Лице за контакти:
М. Шахпазова,
главен експерт в Дирекция
„Научни изследвания”
Тел. 02/ 92 17 546
Е-mail: m.shahpazova@mon.bg
РЕГЛАМЕНТ
ФОРМУЛЯРИ

Конкурс за рекламен видео спот за ученици и учители от средните училища на 27 държави от Европейския съюз и Норвегия
Краен срок: 31 май 2011 г.
В рамките на седмото издание на разяснителната кампания за значението на правилното и здравословно хранене „FOOD 4U“, насочена към учениците и преподавателите от средните училища на 27 европейски страни и Норвегия, под патронажа на италианското Министерство на земеделието, храните и горите, е обявен конкурс за реализирането на рекламен видео спот.
Всяка работа може да бъде представена:
– от група ученици от един и същи клас (максимум 10 ученика);
– от група ученици от различни класове на едно и също учебно заведение (максимум 10 ученика).
Всяка група може да се възползва от координацията и сътрудничеството на един или повече преподаватели.
Учениците и преподавателите от ученическите групи автори на видео спотовете финалисти ще участвуват, за сметка на Организацията, в седмото издание на мероприятието FOOD 4U Video Festival, Италия. Най-добрият европейски спот ще получи FOOD 4U Award 2011.

МЕДИЯ 2007 – Развитие, разпространение популяризиране и обучение – Покана за представяне на предложения – EACEA/07/11 – Обучение
Краен срок: 15 юни 2011 г.
Настоящата покана е отправена към кандидатите, които принадлежат на една от изброените по-долу категории и чиито дейности допринасят за горепосочените действия:
– училища за кино и телевизия,
– университети,
– специализирани училища за професионално обучение,
– частни предприятия от аудиовизуалната индустрия,
– организации/професионални асоциации, специализиращи в аудиовизуалния сектор.
Следните проекти и дейности по тях, реализирани в държавите, участващи в програма МЕДИА, имат право на участие.
Проекти, насочени към развиване на капацитета на професионалистите в аудиовизуалната област да разбират и интегрират европейското измерение в своята работа, посредством усъвършенстване на знанията и опита в следните области:
– обучение по икономическо, финансово и търговско управление,
– обучение по нови аудиовизуални технологии,
– обучение по разработване на проекти за сценарии.
Максималната продължителност на проектите е 12 месеца.
Максималната сума, одобрена за настоящата покана за представяне на предложения, възлиза на 2 500 000 евро.

Покана за финансиране на изследователи в областта на метрологията
Краен срок: 6 май 2011 г.
Основната цел на програмата е да се идентифицират предизвикателствата, проблемите и възможностите за потенциални изследователски проекти.
Възможностите за получаване на безвъзмездни средства за изследователи по ЕНПМ са свързани със съвместните научноизследователски проекти (JRP), които се финансират в рамките на:
– ЕНПМ за 2009 г. – енергетика,
– ЕНПМ за 2010 г. – промишленост и околна среда.
Източник: http://www.dnevnik.bg/evropa

BG051PO001-2.1.14 "Аз мога повече"
Краен срок: 31 май 2011 г., 16.30 ч.
Целта на процедурата е да се даде възможност на заети лица по трудов договор и самонаети лица, без значение от сферата им на дейност, да се включат в курсове за придобиване на професионална квалификация или обучения по чужд език или дигитална компетентност с цел повишаване пригодността им за заетост и създаване на възможност за кариерно развитие.
Максималният бюджет на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура за целия програмен период е в размер на 50 000 000 лв.

Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: