Начало > Uncategorized > Семинар „Бъдещето на европейския проект след криз ата“

Семинар „Бъдещето на европейския проект след криз ата“


Уважаеми колеги и приятели,
Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в семинар на тема: "Бъдещето на европейския проект след кризата", който ще се проведе във Варна на 03 юни 2011 година от 14:00 до 16:00 ч. в Пленарна зала на Община Варна, гр. Варна, бул. "Осми приморски полк" № 43.

images?q=tbn:ANd9GcRwviJ5lX_--RnqSMEXi3tRa3sJcqsPs8WXTlkiKnGBV9Ph4N50Форумът е организиран от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Националното представителство на студентските съвети в Република България и с любезното съдействие на Община Варна.

Семинарът има за цел да създаде платформа за обмяна на мнения и дебат по темата за икономическото възстановяване на ЕС, бъдещето на Съюза между студенти от университети и колежи във Варна, Добрич и Шумен и българските членове на ЕП д-р Андрей Ковачев (ЕНП, ГЕРБ ), Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ ) и д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ). В рамките на семинара д-р Андрей Ковачев ще изнесе водеща лекция на тема, свързана с бъдещето на европейския проект.

По-късно от 18:00 ч. във Фестивалния и конгресен център – Варна, бул. “Сливница” №2. ще се проведе граждански форум на тема „Икономическото възстановяване в ЕС. Регионалните и черноморските му измерения“.

Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент и представляват връзка между него и гражданското общество. Те са открити за посещение от всеки желаещ. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение директно с широката общественост. Очакваме форумът във Варна да предостави възможност на гражданите от черноморския регион за откровен разговор с българските евродепутати и да им позволи в открита дискусия да изкажат своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към решаването на общите проблеми.

За участие в настоящото събитие са поканени представители на Общината, на Областната и Районната администрация, на стопански и търговски дружества и организации, местни политически лидери, народни представители, представители на образователни институции, неправителствени и браншови организации, бизнесмени и граждани.

Участие във форума ще вземат трима членове на Европейския парламент от България – г-жа Мария Неделчева (ЕНП), г-н Андрей Ковачев (ЕНП) и г-н Ивайло Калфин (С&Д).

Мария Неделчева е член на Групата на Европейската народна партия в Европейския Парламент, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, член на Комисията по петиции и на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС.

Андрей Ковачев е член на Групата на Европейската народна партия в Европейския Парламент, член на Комисията по външни работи, член на Подкомисията по сигурност и отбрана и на Делегацията за връзки със Съединените американски щати.

Ивайло Калфин е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския Парламент, заместник-председател на Комисията по бюджети, член на Специалната комисия по финансовата, икономическа и социална криза, член на Специалната комисия по политическите предизвикателства и бюджетните средства за устойчив Европейски съюз след 2013 г. и на Делегацията за връзки с Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Косово.

Статия

Мариян Ников

bord_npss.png

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: