Начало > Uncategorized > Проект Европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ – БЧК

Проект Европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ – БЧК


Използвам възможността да ви информирам за пилотен проект "Европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ", изпълняван с участието на БЧК, Френски, Австрийски, Германски и Финландски Червен кръст с подкрепата на Международната федерация.

Проектът се финансира от Отдела за хуманитарна помощ на Европейската комисия, под ръководството на еврокомисар Кристалина Георгиева. Той е част от инициативата за създаване на механизъм за международна солидарност в ЕС, който да позволява на млади европейци да помагат като доброволци в райони, засегнати от кризи и бедствия.

Общо 21 доброволци ще бъдат избрани от Националните дружества. Те ще бъдат подготвени и изпратени на мисия в райони, където се изпълняват проекти за намаляване на риска от бедствия, или в райони с дейности за ранно възстановяване след бедствия.

БЧК ще набере двама доброволци, които след фаза на подготовка ще бъдат изпратени в състава на делегации на партньорско дружество на Червения кръст или на Международната федерация на ЧК/ЧП през март 2012 г. за период от 6 месеца.

Крайният срок за кандидатстване на доброволците е 16 ноември 2011 г. Повече информация за проекта и покана за доброволците на английски език, която включва и базови критерии, на които трябва да отговарят кандидатите, ще намерите на сайта на БЧК: http://www.redcross.bg/projects/evhac_project.html

Имайте предвид, че сред минималните изисквания е отличен английски език.

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: