Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


o НОВО: Конкурс за статия "Обясни науката"
Краен срок: 15 януари 2012 г.
Списание „Българска наука” и "Рийдър" ООД обявяват Конкурс за научно-популярна статия, посветена на избран от автора актуален научен въпрос или тема от всички области на науката и техниката.
Участници в този конкурс могат да бъдат лица от всички възрасти и упражняващи всякакви професии. Малолетни и непълнолетни следва да представят материалите си при условията на Закона за лицата и семейството и Семейния кодекс, т.е. тяхното участие трябва да бъде със съгласието на родител.
– Обем до 30 машинописни стр. (допуска се известно надвишаване при необходимост);
– Тематика – избрана от автора изцяло съобразно компетентността, специалността и знанията му;
– Изискване за популярност – статията следва да излага и обяснява избраната тема или въпрос, съчетавайки научно ниво и обоснованост с популярност и достъпност на изложението за широк кръг читатели – неспециалисти в съответната област.
Изпращайте своите материали и запитвания на имейл admin

o НОВО: Покана за кандидатстване за 2015 г. "Европейска столица на младежта"
Краен срок: 1 май 2012 г.
Всички общини в държавите-членки на Европейския съюз и / или на Съвета на Европа са поканени да кандидатстват. Европейска столица на младежта е титла, която се предоставя на един европейски град за една година. Титлата на Европейска младежка столица дава шанс на европейските градове да представят многостранна програма с продължителност над една година, в която се подчертава богатството, разнообразието и общите характеристики на европейския подход към поколенията, както и овластяването на младите хора в целия континент.

o НОВО: Летни стипендии на Draper Hills в рамките на Програма за демокрация и развитие
Краен срок: 12 декември 2011 г.
Програмата обединява група от 25-30 практици в средата на кариерата си в областта на правото, управлението, частния бизнес, гражданското общество и международно развитие от страните в преход. Тази програма за обучение е уникален форум за бъдещи лидери, за да се свържат, обменят опит и получат академична подготовка, за да обогатят своите знания и напреднат в работата си. За три седмици през лятото стипендиантите участват в академични семинари, в които разискват теорията и практиката на демокрацията, развитието и върховенството на закона.
Може да кандидатства всеки, който работи активно в областта на демокрацията, развитието и върховенството на закона.

o НОВО: Стипендиантска програма на Дейвис Център 2012/2013
Краен срок: 9 януари 2012 г.
Стипендиантската програма на Дейвис център обединява учени в ранни и по-късни етапи в кариерата им, за да обсъдят обща тема, която обхваща социалните и хуманитарните науки.
Могат да кандидатстват граждани на всички страни и гражданите на Русия, Източна Европа, Централна Азия и Кавказ.
Стипендия: От 26 000 до 46 000 щ.д.

o НОВО: Стипендии на Black Sea Link
Краен срок: 15 януари 2012 г.
Black Sea Link предлага изследователски стипендии за млади, талантливи учени в хуманитарните и социални науки.
Могат да кандидатстват млади учени от хуманитарните и социалните науки от региона на Черно море.

o НОВО: Стипендии IDEX
Краен срок: 15 януари 2012 г.
Стипендианти трябва да са готови да работят в общностите с ниски доходи в развиващите се страни (Индия или Гана) и трябва да покажат практически умения, изграждане на отношения, културна чувствителност и лидерски потенциал, за да повлияят върху климата чрез прилагане на пазарно-ориентирани решения за създаване на социално въздействие.
Могат да кандидатстват всички, които притежават бакалавърска степен или по-висока и са над 21-годишна възраст.

o НОВО: Стажантска програма за журналисти на Ройтерс
Краен срок: 31 декември 2011 г.
Искате ли да пишете по най-големите новини на деня? Очаровани ли сте от финансовите пазари и икономическите колебания? Thomson Reuters предлага възможност за кариера в областта на журналистиката с най-голямата в света международна мултимедийна информационна агенция със 160 години опит и завидна репутация за бързина, точност и влияние на пазара.
Могат да кандидатстват журналисти в началото на кариерата си, финансови специалисти в последен курс на обучението си или наскоро завършили журналистика, икономика, бизнес или филология.
Място на провеждане: Офисите на Thomson Reuters в Лондон, Ню Йорк и Сингапур.

o НОВО: Фотографски конкурс “Лидерство” на името на BergHind Joseph
Краен срок: 16 декември 2011 г.
Могат да участват фотографи от Европа и Великобритания.
Награда: 1-во място: 500 паунда, 2-ро място: 250 паунда, 3-т място: 100 паунда

o НОВО: Конкурс за студентски проект International Velux Award 2012
Краен срок: 1 март 2012 г.
Тема: „Светлината на утрешния ден" (Light of Tomorrow) – концептуален проект, изследващ присъствието на естествената дневна светлина в обкръжаващата ни архитектурна среда.
Участници: студенти по архитектура от цял свят, записани за учебната 2011/2012 година – индивидуално или екипно участие с проекти, изработени през учебните 2010/2011 и/или 2011/2012 години. За участие в конкурса е необходимо ръководство и референция от преподавател в университет по архитектура.

o НОВО: Конкурс "Това е моето минало" 2012
Краен срок: 1 май 2012 г.
Институт за изследване на близкото минало обяви конкурс за биографични разкази, спомени, автентични дневници и документи (лични и/или на починали близки) от периода 1944 – 1989 г.
Ще бъдат присъдени от 6 до 8 награди по 1000 лв.
Институтът откупува и фотографии с историческа стойност от 40-те, 50-те и 60-те години. Премия за една фотография до 50 лв. в зависимост от историческата стойност.
Материалите по конкурса могат да се изпращат в разпечатан и по възможност в електронен вид до 1 май 2012 г. на следните адреси:
Институт за изследване на близкото минало София 1000, пощенска кутия 1319
или на
minaloto

o НОВО: Стипендии за летни училища в Чехия и Гърция
Краен срок: 31 януари 2012 г.
Aмериканската неправителствена организация The Fund for American Studies (TFAS) отпуска стипендии за летни училища по политика и икономика в Прага (Чехия) и Крит (Гърция). Всички завършили летните програми на TFAS получават кредити от университета Джорджтаун.

o НОВО: Литературен конкурс на тема: “Читалищата – извор на мъдрост и духовна светлина” за написване на стихотворение и есе
Краен срок: 31 март 2012 г.
По случай 90-годишния юбилей от създаването на Народно читалище “Св. Св. Кирил и Методий – 1922” – гр. София, кв. Модерно предградие обяви литературен конкурс на тема: “Читалищата – извор на мъдрост и духовна светлина” за написване на стихотворение и есе.
В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас и възрастни без ограничение на възрастта.
Всеки участник може да изпрати три стихотворения или две есета.

o НОВО: Конкурс за рисунка и есе „Какво знам за Антарктида”
Краен срок: 31 януари 2012 г.
Конкурс за рисунка и есе „Какво знам за Антарктида” обяви образователният портал Академика БГ съвместно с Българския антарктически институт.
Конкурсът ще се проведе в две категории – до 8 клас и от 8 до 12 клас. Децата до 8 клас участват с рисунки, а от 8 до 12 клас пишат есе. Специално жури ще излъчи по трима победители в двете категории, за които ще има специални награди.
Конкурсът има за цел да обогати познанията на децата за Ледения континент и да популяризира българския научен принос в антарктическите изследвания.
Рисунките очакваме на адрес: София 1202, ул. „Поп Богомил“ 23.
Есетата трябва да се изпращат на мейл: antarctica

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: