Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


· НОВО: ОБЯВА за набиране на външни експерти- оценители за оценка на проекти към СМР (2007-2013) на МИГ ТРОЯН И АПРИЛЦИ в рамките на ос 4 ЛИДЕР от ПРСР
Краен срок: 30 март 2012 г.,16.30 ч.
Сдружение „Местна инициативна група Троян и Априлци” обявява конкурс за набиране на независими външни експерти- оценители, които ще извършват качествена оценка на проекти по мерките, включени към Стратегията за местно развитие на територията на общини Троян и Априлци за периода 2007- 2013 г. Периодът на потенциалните ангажименти на избраните лица е до 31.12.2013 г.

· НОВО: Конкурс „Проект на годината” 2011
Краен срок: 31 януари 2012 г.
Фондация Лале обявява традиционния Конкурс Проект на Годината за най-добър проект на неправителствена организация в социалната сфера за 2011 година. Инициативата се провежда за седма поредна година и е провокирана от множеството добри проекти, реализирани всяка година в България.
В конкурса са поканени да участват граждански организации, които през изминалата година са изпълнявали проект, насочен към подобряване на условията, възможностите и качеството на живот на определени групи от хора със затруднения или на общността в дадено населено място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, типа на дейностите или хората, които те обслужват.
Представените проекти ще бъдат оценени по резултатите; устойчивост на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места. Най-добрите проекти ще бъдат излъчени от жури в състав Огнян Донев, Председател на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/; Севда Шишманова, Програмен директор, Българска национална телевизия; Н. ПР. Матиас Хьопфнер, Посланик на Федерална република Германия; Даниела Петкова, Главен изпълнителен директор на Пенсионно осигурителна компания „Доверие“ и Анна Захариева, Изпълнителен директор на ФеърПлей Интернешънъл.
Проекти могат да бъдат номинирани от организации и лица, като се попълни следния info. Номинации се приемат до 31 януари 2012 година.

· НОВО: Единадесети национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов"
Краен срок: 15 февруари 2012 г.
Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности”- Отдел „Култура”, Литературно сдружение „Реката и приятели”, Регионална библиотека „П. Павлович” обявяват Единадесети национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов" за написване на стихотворение, посветено на 14 февруари – Ден на Св. Валентин и на Св. Трифон Зарезан.
Право на участие имат лица над 18 години.
Конкурсът е анонимен. Желаещите да участват трябва да изпратят до 15.02. 2012 г. (валидна е датата на пощенското клеймо) голям пощенски плик, съдържащ:
– едно непубликувано и напечатано в 3 екземпляра стихотворение;
– малък, запечатан плик с лични данни: трите имена, адрес, e-mail, телефон за връзка с автора и кратка творческа биография (дата и място на раждане, публикации).
Ще бъдат връчени четири парични награди: първа -150 лв., втора – 100 лв., и трета -50 лв.
Награда на Литературното сдружение „Реката и приятели”- 150 лв.
Произведенията не трябва да бъдат публикувани до обявяване на резултатите от конкурса, както и да не са се състезавали в други конкурси.
Наградените (първа, втора, трета и наградата на Литературното сдружение „Реката и приятели”) от деветото до единадесетото издание на конкурса нямат право да участват в следващите 3 години.
Адресът за получаване на стихотворенията е:
гр. Силистра -7500
ул. „С. Велики” № 33
Община Силистра
стая 314- г-жа Кера Георгиева
За конкурса „Любовта е пиянство или пиянство от любов”
Справки и допълнителна информация:
тел: 086/816 273 или 816 242 ; e-mail: culture

· НОВО: Поетичен конкурс „Белоцветните вишни” 2012 г.
Краен срок: 4 март 2012 г.
Сдружение „Вишнев цвят” – Казанлък под патронажа на Община Казанлък организира Международен конкурс за поезия „Белоцветните вишни” 2012 г.
Конкурсът е явен и е на посочената в името му тема. Право на участие с едно непубликувано стихотворение имат всички автори, навършили осемнадесет години.
Творбата, изпратена на e-mail: p.zviat2009 не по-късно от 04.03.2012 г., трябва да бъде придружена от следните данни за участника: трите имена, дата на раждане, адрес, телефон и e-mail за връзка.
Стихотворенията ще бъдат оценявани от независимо тричленно жури, а резултатите ще бъдат обявени в края на месец април 2012 г., по време на Празниците на цъфналите вишни, Казанлък 2012. Награждаването ще стане в навечерието на 24 май. Желателно е наградените и отличените автори да присъстват на голямото литературно четене.
Награди:
Първа награда – 500 лв. и диплом.
Ще бъдат раздадени и други поощрителни награди. Наградените творби ще бъдат публикувани в сайта и в сборник.
Конкурсът е с такса правоучастие в размер на 8 лв., която се изпраща с пощенски запис: Стара Загора – 6000, Централна поща, за Димитър Йорданов Никленов, Поетичен конкурс „Белоцветните вишни”.
Повече информация можете да получите на посочения e-mail адрес: p.zviat2009 или на телефон 0885 41 94 16.

· НОВО: Конкурс за фантастичен разказ, по повод годишнина от рождението Агоп Мелконян
Краен срок: 26 февруари 2012 г, 24:00 ч..
Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян, със съдействието на издателствата „Бард“, „Ерато“ и „Ерго“ и фирма „Терабайт“ организират конкурс за кратък фантастичен разказ до 1000 думи, по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.
Очакваме разказите Ви в обем до 1000 думи (7200 знака с интервалите – или 4 стандартни страници), написани на кирилица, във формат .doc или .rtf.
Жанр – всичко, включващо фантастични елементи – научна фантастика, фентъзи, ужаси, психологическа фантастика и т.н.
Допуска се един разказ от автор.
Допускат се само авторски, непубликувани под каквато и да е форма разкази (на хартия, в интернет, под формата на аудио и/или видео). Имейлът за участието Ви в конкурса трябва да съдържа прикачен файл с разказа за участие, трите Ви имена, пощенски и електронен адрес и телефон за връзка.
Изпращайте разказите на електронната ни поща: konkurs2012 [ет] trubadurs.com

· НОВО: Грантове за документални филми на Sundance Institute
Краен срок: 9 февруари 2012 г.
Могат да кандидатстват режисьори от цял свят.
Грант: от 20 000 до 50 000 щ.д., в зависимост от категорията.

· НОВО: Micro-грантове за медийни проекти на Rising Voices
Краен срок: 3 февруари 2012 г.
Rising Voices търси проектни предложения, които споделят мисията да се чуят гласовете на нови общности, както и слабо представени езикови групи в онлайн глобалния разговор чрез използването на интерактивни граждански медии.
Могат да кандидатстват физически лица, местни групи, мрежи и други организации.
Грант:до 4 000 щ.д.

· НОВО: Определете Вашата самоличност: Конкурс за кратък филм
Краен срок: 13 февруари 2012 г.
Могат да участват млади хора под 35 години, които имат интерес в създаването на късометражни филми.
Награди: 200 евро за най-добър видеоклип.
Видеото трябва да е нямо, на английски език или със субтитри на английски език, не по-дълго от 5 минути.

· НОВО: Видеоконкурс Digital AlterNatives
Краен срок: 26 януари 2012 г.
Centre for Internet & Society и Centre for Internet & Society обявиха конкурса”Всеки ден Digital Native (Digital алтернативи)”.
Разкажете ни Вашата дигитална история. Защо животът Ви е така clickнат?
Могат да участват всички заинтересовани.
Награди: 500 евро за всеки от 10-те финалисти.

· НОВО: Награда Voies Off 2012
Краен срок: 20 февруари 2012 г.
Могат да участват всички любители или професионални фотографи, художници, асоциации, колективи, групи, галерии, агенции, или училища.
Награди: 2 500 евро

· НОВО: Видео предизвикателство
Краен срок: 15 февруари 2012 г.
Всяка година на Европейския икономически и социален комитет организира конкурс за видео, за стимулиране на видео творчеството и използването на социалните мрежи сред младите хора в цяла Европейския съюз. Темата е "Бъдете креативни и ни покажете какво означава Европа за вас!". Издание 2012 се отнася до Европейската 2012 година за активно стареене и солидарност между поколенията и насърчава поколенията да се съберат заедно, за да представят проекти.
Участието е безплатно и видео може да бъде представено между 1 януари и 15 февруари 2012 г. Наградите (2000-5000 евро) ще бъдат връчени на церемония в проведена в Брюксел на 15 март 2012 г.
Присъединете се към предизвикателството и покажете, че сътрудничеството между поколенията може да даде тласък творчеството!

· НОВО: Покана по "Сътрудничество" и "Капацитети" към Седма рамкова програма за научни изследвания
Краен срок: 20 март 2012 г.
По програма "Сътрудничество" се предоставя финансиране за проекти, свързани с международно сътрудничество в рамките на Европейския съюз и извън него. Програмата насърчава напредъка в знанието и технологиите в области, съответстващи на основните такива в науката и изследванията.
Програма "Капацитети" цели да оптимизира използването и развитието на инфраструктури за научни изследвания, като същевременно стимулира иновативния капацитет на Малки и средни предприятия (МСП), за да могат те да извлекат полза от изследванията. Тази програма е предназначена да подкрепя регионални клъстери, насочени към научни изследвания, като същевременно отключва изследователския потенциал на регионите в ЕС за сближаване и на най-отдалечените от тях.
Източник: http://www.dnevnik.bg/evropa

· НОВО: BG051PO001-1.1.09 "Квалификационни услуги и насърчаване на заетостта"
Краен срок: без краен срок, но не по-късно от 30 април 2012 г., 16.30 ч.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1. Предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация съгласно Списъка на професиите до не по-висока от трета степен на професионална квалификация;
2. Осигуряване на възможност за стажуване при работодател за срок от три месеца на успешно приключилите курса на обучение.

· НОВО: Стипендия за магистратура по публични политики в Германия
Краен срок: 31 януари 2012 г.
Програмата е с продължителност две години. Стипендията "Бъдещето на Европа" покрива пълната такса за обучение.
Източник: http://www.dnevnik.bg/evropa

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: