Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


НОВО: Online с кауза – Конкурс за иновативна младежка идея
Краен срок: 1 април 2012 г.
Имате идея, която е в сферата на младежкото участие и развитие, обучение, доброволчеството и неформалното образование? Вашата идея може да използва всички плюсове на интернет, за да се развие. Ние ще ви подкрепим! Спечелете сайт за своята стартираща идея/проект! Условието е да е креативна, иновативна и да е в една от сферите, изброени по-горе.
Сайтът ще бъде с персонализиран дизайн, който да отговори визуално и функционално на вашата идея. Ще можете да публикувате (само с един клик на мишката) снимки, видео, текст, както и да създавате менюта и модули, без да е нужен уебмастер за това.
Сайтът ще бъде снабден с WEB 2.0 менюта и ще е оптимизиран за мобилните телефони, така че да присъедините повече хора към каузата си.
Ако сме ви мотивирали достатъчно, то опишете проекта си в рамките на 1 страница (Times New Roman, 12) и ни кажете как ще промените света и защо вашата идея заслужава да получи професионален уебсайт.
Хостингът за сайта се предоставя от Superhosting.bg.

НОВО: Национален конкурс за творчество „Моята библиотека – прозорец към Америка” 2012
Краен срок: 30 май 2012 г.
Американският център в Столична библиотека обявява Национален конкурс за творчество на тема „Моята библиотека – прозорец към Америка”. Конкурсът се посвещава на 5-годишнината от откриването на американския център на 12 юни 2007 г.
Условия за участие:
– да сте ученик от 1-ви до 12-и клас
– да живеете и учите в България
– да сте читател на обществена или училищна библиотека
Можете да участвате с рисунка и с писмен текст по избрана от Вас тема, свързана със САЩ – природа, общество, популярни личности, история, коренни жители, националности, архитектура, култура, начин на живот и всичко, което сте прочели и видели за Америка във вашата библиотека. Можете да участвате с по една от посочените три вида творби.
Вид и форма на творбите:
– рисунка на картон с размер 50/70, техника по избор
– публицистична творба – очерк, есе, фейлетон
– литературна творба – разказ, стихотворение, гатанка, приказка
За предпочитане е да се изпращат в електронен вариант. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат помолени да изпратят оригиналите за изложба в Американския център. Картините от изложбата ще бъдат подарени на здравни и социални заведения.
За изпращане и информация: E-mail: americancorner Тел. 02/80 15 973
Адрес: 1000 София, пл. Славейков 4, Столична библиотека – Американски център
Участниците да изпращат заедно с творбите следните данни: Име, Възраст, Град/село, Училище, Библиотека, която посещава, Творчески курс и ръководител (ако посещава такъв), Заглавие и жанр на творбата, Име на родител, Електронен адрес и телефон на участника, Електронен адрес и телефон на родителя

НОВО: Национален конкурс за рисунка "Моето Аз" – с. Роза, 2012
Краен срок: 30 април 2012 г.
Организатори: Община „Тунджа” Ямбол, и Читалище „Светлина 1929” с. Роза
Конкурсът е на името на младата художничка Мими Гърбачева.
Тема „Моето аз”
Право на участие в конкурса имат ученици и студенти на възраст от 15 до 25 години, в две възрастови групи: І група – 15 – 19 години; ІІ група – 20 – 25 години.
Техника: акварел масло, пастел.

НОВО: Шести национален ученически театрален фестивал “Климент Михайлов”, Русе, 27 май – 1 юни 2012 г.
Краен срок: 7 май 2012 г.
Организатори: Община Русе, Драматичен театър “Сава Огнянов”- Русе, Общински детски център за култура и изкуство – Русе, Общински младежки дом – Русе, Куклен театър – Русе.
Основната цел, която си поставя Националният ученически театрален фестивал “Климент Михайлов” е красивият ни крайдунавски град Русе да се превърне в голяма сцена, на която млади таланти от цялата страна, запленени от магията на театралното изкуство, да покажат в една благородна конкуренция своите дарби и артистични умения.
Фестивалът носи името на известния и обичан русенски артист Климент Михайлов (1939 – 1984), който през своя недълъг живот работи непрекъснато и с голяма любов за приобщаването на младите хора към театралното изкуство.
Фестивалът има състезателен характер. Жури от професионалисти (театрали и педагози) определят носителите на наградите.
Във фестивала имат право на участие със спектакли (театрални, художествено слово, естрадно-сатирични и др.) театрални състави на ОУ, СОУ, Професионални гимназии, ОДК, ЦРД, Младежки домове, Читалища и др., които се разпределят в две възрастови групи:
– Първа група – до VІІ клас
– Втора група – от VІІІ клас
Продължителността на спектакъла е препоръчително да бъде до 60 минути, поради големия интерес театралните трупи, желаещи да се включат във фестивала, което ограничава времето за изява на участниците.

НОВО: II фестивал на детската песен "Вълшебството на песента"
Краен срок: 30 април 2012 г.
ОП "Младежки център" – Хасково организира II фестивал на детската песен "Вълшебството на песента" . Фестивалът ще се проведе на 22 май 2012 година и е посветен на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура – 24 май.
Фестивалът има конкурсен характер и включва две категории:
– Конкурс за вокални формации;
– Конкурс за индивидуални изпълнители.

НОВО: Първи регионален фестивал на детско – юношеското театрално творчество "Пиеро и Арлекин", 8-9 юни 2012
Краен срок: 15 май 2012 г.
ОП "Младежки център" – Хасково организира Първи регионален фестивал на детско – юношеското театрално творчество "Пиеро и Арлекин" – 8-9 юни 2012 година.
Фестивалът е с конкурсен характер и има за цел да стимулира и популяризира театрално изкуство сред децата и младежите и да предостави възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от региона.
Във фестивала ще вземат участие състави от следните жанрове:
– драматичен театър;
> индивидуални изпълнители – стихотворение, басня, монолог, откъс от проза;
> мюзикъл, шоу програма.
За участие се допускат:
– цял спектакъл – до 40 мин.
– малка сценична форма , моноспектакъл или завършена сцена , театрална миниатюра – от 10 до 20 мин.
– индивидуалните изпълнения – до 3 мин.
Възрастови групи:
– до 10 год.
– до 15 год.
– от 15 до 19 год.

НОВО: Стипендиантска програма в САЩ
Краен срок: 9 април 2012 г.
Програмата е на Център за филантропия и гражданско общество и ще се реализира от 24 септември до 14 декември 2012 г.
Ако сте:
– ако сте представител на Обществена фондация или на финансираща организация;
– ако работите за утвърждаване на местната филантропия;
– ако търсите възможности за обмяна на опит с колеги от неправителствения сектор;
– ако сте иновативни във вашата сфера и сте лидер!

НОВО: 9 годишни Награди за иновативна филантропия Raymond Georis
Краен срок: 27 април 2012 г.
Ако сте:
– личност,
– организация
– фондация (или компания, която е реализирала проект заедно с нпо и може да кандидатства през него), разработила и осъществила иновативен проект в сферата на филантропията – кандидатствайте!
Raymond Georis Prize for Innovative Philanthropy ще бъде връчена на Генералната асамблея на Европейския център на фондациите (European Foundation Centre) в Белфаст от 6-8 -ми юни.

НОВО: Конкурс за "Награда за съвременно изкуство БАЗА" за творци до 35 години, работещи във всички медии на съвременното изкуство
Краен срок: 10 април 2012 г.
Институтът за съвременно изкуство – София, съвместно с Фондация за гражданско общество, Ню Йорк, и Международната мрежа Награди за млади художници обявиха Конкурс за "Награда за съвременно изкуство БАЗА".
Конкурсът е отворен за творци до 35 години, работещи във всички медии на съвременното изкуство. Кандидатите трябва да бъдат български граждани или постоянно пребиваващи на територията на страната.
Наградата е стипендия и шестседмичен престой в International Studio and Curatorial Program (ISCP), Ню Йорк през периода октомври 2012 – май 2013 и самостоятелна изложба през 2013 г. в галерията на ИСИ-София.
Задължително условие е кандидатите да владеят английски език.

НОВО: Конкурс за млада балканска драма
Краен срок: 15 септември 2012 г.
Младежки театър “Николай Бинев”, в сътрудничество с Народен театър Белград, в рамките на проекта „Млада балканска драма“, който има за цел подкрепа на млади творци от България и Сърбия, обявиха Конкурс за оригинален драматургичен текст.
Авторът трябва да бъде гражданин на Република България, на възраст до 30 години.
Драматургичният текст трябва да бъде написан на български език и да не е публикуван или изпълняван преди това.
Препоръчва се на авторите текстът да се занимава с проблемите на младите хора в България и действащите лица да не са повече от 6.
Освен това, трябва да се има предвид, че продуцентът има желание в сценичната реализация да бъдат ангажирани колкото може повече млади актьори.

НОВО: Конкурс на U4energy: „Ваш ред е пестите енергия!”
Краен срок: 16 май 2012 г.
Училища от държавите-членки на ЕС, Хърватия, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн са поканени да се присъединят към този конкурс, с цел повишаване на енергийната ефективност в училищата. Конкурсът е разделен в три категории:
– мерки за енергийна ефективност в училище,
– преподаване на действия по отношение на ефективното използване на енергията,
– повишаване на кампания за повишаване на енергийната ефективност.
Учениците и учителите могат да решат да участват в една или повече категории.

НОВО: Фотоконкурс: Животът 2.0 – готов за ново начало?
Краен срок: 30 юни 2012 г.
Млади хора на възраст от 18 до 108 години, пребиваващи в една от 27-те държави-членки на ЕС, могат да изпращат снимки, показващи как възрастните могат да бъдат по-активни, да работят по-дълго и да работят по-дълго. Тъй като конкурсът се организира в рамките на Европейската година на активното остаряване и солидарността между поколенията, възрастовата граница за участниците е удължена до 108 години.
Първата награда е пътуване из целия ЕС.
Наградите ще бъдат връчени две категории участници: от 18 до 59 и от 60 до 108 години.

НОВО: Конкурс по случай 25-та годишнина на Еразъм: "Младежта в движение"
Краен срок: 30 април 2012 г.
Разкажете за Вашия опит по Еразъм!
Трябва да сте гражданин или постоянно пребиваващ в една от 27-те държави-членки на ЕС, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн, Хърватия, Турция, Швейцария и да стевзели участие в програмата "Еразъм". Предайте историята си на английски език като текст, снимки, колаж, видео или смес от тезитехники.

НОВО: Младежко музикално Expo 2012 на Euro-Med
Краен срок: 15 април 2012 г.
Млади музиканти (под 30), са поканени да кандидатстват за Евро-средиземноморското Експо за младежка музика, международно четиридневно събитие, което ще се проведе в Лимасол, Кипър, от 28 септември до 1 октомври 2012 г.
Изложението ще събере над 200 млади солисти, младежки групи и оркестри от всички музикални жанрове: класически, етнически, джаз, рок, хип-хоп, реге и др., учители по музика и сродни на тях специалисти. Художественият форум ще включва работни срещи, семинари, публични концерти на открито, музикални лаборатории и много повече!

НОВО: Фондация "Анна Линд": Покана за проектни предложения 2012
Краен срок: 16 април 2012 г.
Членовете на националните мрежи на фондация "Анна Линд" са поканени да представят предложения за проекти. Настоящата покана е насочена към подпомагане на проекти, които насърчават мобилизиране и овластяване на гражданското общество за приобщаване и гражданство в съответствие със стратегията на фондация "Анна Линд" ‘4 D ‘. Тази стратегия схваща междукултурния диалог като фактор за мобилизиране на гражданското общество, насърчаване на участието м изграждането на отворено и плуралистично демократично общество и насърчаване на всеобхватно и устойчиво развитие на човека.
Общият финансов пакет на настоящата покана е в размер на 1 350 000, с максимален размер на безвъзмездното финансиране: 35 000 евро. Минимален размер на безвъзмездното финансиране: 20 000 евро.
Могат да участват организации, които са членове на националните мрежи на "Анна Линд" в една от следните страни: Австрия, Белгия, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия , Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Великобритания, Албания, Босна и Херцеговина, Монако, Черна гора, Мавритания, Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мароко, Палестина, Тунис и Турция.

НОВО: Стипендии Ибсен за проекти в областта на драмата и сценичните изкуства 2012
Краен срок: 30 април 2012 г.
Стипендиите се присъждат за иновативни проекти в областта на драмата и сценичните изкуства .Стипендии се отпускат на физически лица, организации или институции по целия свят.

НОВО: IREX Световен фотоконкурс „Да направим света по-добър”
Краен срок: 15 май 2012 г.
IREX обяви старта на първия си Фото конкурс. Конкурсът търси снимки на лица и сцени, които отговарят на мотото на IREX „Да направим света по-добър” в една или повече от седем области:
– гражданското общество
– разрешаване на конфликти
– Образование
– Равенство на половете
– Медии
– Технологии за развитие
– Младежи
Могат да кандидатстват всички заинтересовани, по-възрастни от 18 години.
Голямата награда е в размер на 1000 щ.д.

НОВО: Награда за модернизъм за 2012
Краен срок: 31 юли 2012 г.
Фондацията за световни паметници очаква номинации за наградата за модернизъм на фирмата КНОЛЛ за 2012 г.
Наградата ще бъде връчена на проектиращ специалист или фирма като признание за иновативни проектни решения, които опазват или спасяват забележителност на модернизма в риск.
Наградата бе учредена за да повиши общественото убеждение в приноса на модернизма за съвременния живот, за важното място, което модернизмът заема всред архитектурните паметници, и влиятелната роля, която играят архитектите и дизайнерите за опазване на модерното наследство.
Очакват се проекти, които подсилват устойчивостта на модерната забележителност в архитектурен, функционален, икономически аспект и по отношение на околната среда като полза за обществото. Номинираните проекти за консервация и реставрация трябва да са изпълнени през последните 5 години.

НОВО: МЕДИА 2007 – Покана за представяне на предложения – EACEA/09/12 – Подкрепа за „видео по заявка и дигитално киноразпространение“
Краен срок: 25 юни 2012 г.
Схемата „видео по заявка и дигитално киноразпространение“ е един от начините, по които програмата МЕДИА 2007 гарантира, че най-новите технологии и тенденции са въведени в работната практика на бенефициентите по програмата.
Основната цел на тази схема е да подпомогне създаването и експлоатацията на каталози с европейски произведения, които да се разпространяват по дигитален път на международно ниво до по-широк кръг зрители и/или до киноразпространителите посредством модерни услуги за разпространение, включващи, където е необходимо, дигитални системи за сигурност с цел защита на онлайн съдържание.
Минималната продължителност на проектите е 3 години.
Новите проекти трябва да започнат между 1 юли 2012 и 1 март 2013 г.

НОВО: МЕДИА 2007 – Покана за представяне на предложения – EACEA/10/12 – Подкрепа за осъществяване на пилотни проекти
Краен срок: 18 юни 2012 г.
В съответствие с настоящата покана за представяне на предложения са допустими следните проекти:
1. Разпространение: нови начини за създаване и разпространение на европейско аудио-визуално съдържание с помощта на нелинейни услуги;
2. Отворена среда за медийно продуциране
3. Разпространение – популяризиране и маркетинг; използване на уебтехники за развиване на местни кино общности;
4. „Junction Media Portal“ (събирателен медиен портал): разширяване и подобряване на достъпа и използването на структурирана информация за европейско аудиовизуално съдържание чрез множество бази данни
Продължителността на проектите може да бъде 12, 24 или 36 месеца.
Проектите трябва да започнат на 1 януари 2013 г.

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: