Начало > Uncategorized > Лидерска академия ГЛОУ и Младежка фондация Арете н абират участници за летните си лагери

Лидерска академия ГЛОУ и Младежка фондация Арете н абират участници за летните си лагери


ЛИДЕРСКА АКАДЕМИЯ ГЛОУ – www.bgglow.com

Лидерска академия „ГЛОУ” е образователна инициатива на едноименното сдружение, активна национална мрежа за доброволци, Европейски Информационен Център-Велико Търново и доброволци на Корпус на Мира, България. Лидерска академия „ГЛОУ” представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес – трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия „ГЛОУ” се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост – лектори, както и организацията и провеждането на еднодневна социално ангажирана кампания. В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа “връстници обучават връстници”, момичетата придобиват нови знания и умения и усъвършенстват вече притежаваните такива. Сред тях за знания и уменията за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още.

Лидерска академия „ГЛОУ” 2012 ще се състои в периода 19-26 август 2012 г. в гр. Велико Търново. Приемът на документи стартира и формулярите за кандидатстване, както и повече информация можете да намерите на официалния сайт на Сдружение ГЛОУ – www.bgglow.com.

Срок за кандидатстване: 15 юни 2012 г.

МЛАДЕЖКИ РОМСКИ ЛАГЕРИ “ЗАЕДНО НАПРЕД” – http://www.areteyouth.org/programs/page/zaedno_napred/bg/

Мисията на Младежка Фондация „Арете“ е да подкрепя израстването на лидери в общностите с ограничени възможности. Младежките ромски лагери „Заедно Напред” са един от приоритетите на фондацията. През 2012 година ще се организират четири лагера и участниците ще се разпределят на регионален принцип: младежи от регионите Шумен, Пазарджик, Сливен и Монтана. И четирите лагера ще се проведат в хотел "Хит" в с. Равда през месеците юли и август. Целите на лагерите са: Мотивиране на ромските младежи да продължат образованието си във висши учебни заведения; Изграждане на лидерски умения сред младите роми; Включване на участниците в младежката доброволческа мрежа към фондация "Арете"; Мотивиране на ромските младежи към активно участие в обществения и социален живот и личностната им реализация; Мотивиране на ромската жена за по-активно участие в обществения живот;Създаване на положителен образ на ромите сред обществото;Забавна и активна работна среда. В лагерите могат да се включат младежи от ромски до 21 години – ученици 9-12 клас или завършили средно образование – с минимален успех – Добър 4.00

Кандидатури могат да подават младежи от цялата страна, но с предимство ще се ползват участниците от регионите Шумен, Пазарджик, Сливен и Монтана.

Повече информация за лагерите можете да намерите на сайта на фондацията http://www.areteyouth.org/programs/page/zaedno_napred/bg/, а формуляри за кандидатстване могат да се свалят от тук .

Срок за кандидатстване: 01 юни 2012 г.

Успех,

Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: