ново


НОВО: BG051PO001-5.1.05 „Съпричастност"
Краен срок: 22 юни2012 г., 17.00 ч.
За целите на настоящата процедура е допустимо създаването на центрове за подкрепа на хора с увреждания и/или разширяване на дейността на съществуващи такива на територията на страната.
Допустими кандидати по настоящата процедура са национално представителните организации на хора с увреждания и национално представителните организации за хора с увреждания съгласно §1, т.10 от ДР на Закона за интеграция на хората с увреждания.
Общият предвиден размер по схемата е 5 000 000 лв.

НОВО: Покана за предложения по програма Artemis
Краен срок: 6 септември 2012 г.
Програмата насърчава напредъка в знанието и технологиите в 10 тематични области, съответстващи на основните области в науката и изследванията.
Бюджет: 138 730 166 евро
Източник: http://www.dnevnik.bg/evropa

НОВО: Работилница за млади режисьори
Краен срок: 1 юни 2012 г.
Белгийската национална агенция по програма „Младежта в действие” (френска част) ще събере на едно място 8-10 млади режисьори от 4 различни континента по време на международния фестивал на свободите в Брюксел през октомври. Те ще създадат заедно документален филм на тема „Младите хора, кризата и паниката”.
Обявата е насочена към всички млади режисьори, които вече имат опит при създаването на документални филми.
Всички разходи на одобрените участници (международен и вътрешен транспорт, настаняване, храна, застраховки и заснемане на филма) ще бъдат поети от организаторите.

НОВО: Форум Ключ Варна, Икономически Университет – Аула, 19 май 2012
Краен срок: не е посочен
КЛЮЧ ще бъде форум на споделяне на опит, мнения и идеи за развитие на младите хора в сектора на гражданските организации. КЛЮЧ ще събере на едно място млади хора, начинаещи в своята дейност в гражданския сектор, студенти с интереси към кариера в неправителствените организации, доброволци и ентусиасти с хора, които са успели в този сектор, които имат достатъчно опит зад себе си и желание да го споделят.

НОВО: Конкурс за най-добри доброволчески инициативи в България през 2012 година
Краен срок: 31 октомври 2012 г.
Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци обявяват конкурс за най-добри доброволчески инициативи в България през 2012 година – Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.
В конкурса са поканени да участват всички, които през настоящата година реализират доброволческа инициатива в тази сфера.
Инициативите могат да бъдат номинирани от организации и лица и се приемат до 31 октомври 2012 г.

НОВО: MLDI подкрепя проекти на НПО
Краен срок: текущ
Инициатива Правна защита на медиите (MLDI) приема предложения от организации от целия свят, които търсят финансиране за правна помощ или съдебни дейности, които опазват или увеличават свободата на медиите.
Безвъзмездните средства, отпуснати от MLDI обикновено са за 12-месечен период и са с размер между 5 000 и 25 000 британски лири.
MLDI очаква предложения от национални организации, които упражняват една или и двете от следните дейности:
– Предоставяне на правна помощ за независими журналисти или медии, които са изправени пред съдебно производство, поради тяхната работа;
– Ангажиране в стратегически дела, за да синхронизират местното законодателство и практика в случаи на медии в съответствие с международните стандарти за свободата на словото.

НОВО: Google Online Marketing Challenge
Краен срок: 11 май 2012 г.
Целта е учениците да създадат ефективна онлайн маркетингова кампания в Google AdWords.
Ученическите екипи, заедно с техния учител, идентифицира малкък/среден бизнес или организация с нестопанска цел, който/която има сайт, но не е потребителит на AdWords сега или през последните 6 месеца.
Ученическите екипи се срещат с бизнес или организация с нестопанска цел и подготвят Предварителната кампания. След като ученическите екипи качват своите доклади , те ще могат да финансират кампанията с 250 щ.д.
Ученическите екипи провеждат кампанията си през 3 последователни седмици до 8 юни 2012 г. След края на кампанията учениците имат 3 седмици, не по-късно от 15 юни 2012 г. да представят своя доклад за кампанията.

НОВО: КОНКУРС за детска рисунка на тема: "Вълшебният свят на приказките"
Краен срок: 15 май 2012 г.
Конкурсът за детска рисунка се организира във връзка с отбелязването на 130-та годишнина от откриването на първата детска градина в България.
Изисквания към оформянето на рисунките:
– Техники и материали-по избор: молив, пастел, акварел, туш, флумастери, смесени
– Размери: 25 х 35 см. или 35 х 50 см. (рисунките не трябва да са паспартирани)
– Други изисквания: творбите трябва да са създадени през 2012 година и да са оригинални и да не са изпращани за участие в други конкурси
Участието е индивидуално. Всяко дете може да участва само с една собствена творба. Децата, участници в конкурса трябва да бъдат на възраст между 3 и 7 години.

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: