Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


НОВО: BG161PO001/3.2-03/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II”
Краен срок: 28 септември 2012 г., 16.00 ч. местно време
Конкретните цели са:
– подкрепа за дестинации със значителен туристически потенциал, популяризиращи природното, културно и историческо наследство;
– икономическа диверсификация на съответната територия или регион;
– насърчаване на предлагането извън сезона, намаляване на сезонността и увеличаване на заетостта на легловата база;
– привличане на нови пазарни сегменти за специфичните регионални продукти и използване на потенциалното търсене на вътрешния пазар;
– използване на ефективни съвременни средства и техники за достигане до туристическите пазари.
Допустими кандидати са всички 264 общини в Република България.
Изискване по схемата е кандидатите да участват в партньорство с още най-малко две общини с цел обособяване на туристически район, формиране на общ туристически продукт и осъществяване на регионален маркетинг и реклама.
Проектите по схемата ще се осъществяват на територията на Република България и на 10-те генериращи пазара за българския туризъм: Великобритания; Германия; Гърция; Румъния; Русия; Сърбия; Турция; Украйна; Чехия и Швеция.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1. Разработване на туристически пакети и/или диверсификация на съществуващи такива;
2. Рекламни дейности, подготовка и разпространение на информационни и рекламни материали за туристическия район и туристическия продукт;
3. Участие в регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири;
4. Изследвания на въздействието на осъществените маркетингови и рекламни дейности;
5. Организиране на експедиентски пътувания, посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти;
6. Подкрепа на дейности за обществено осведомяване и информационни услуги – комуникационни кампании за подобряване на осведомеността за природното, културно и историческо наследство и приноса на туризма към развитието на района, разпространение на подходяща информация сред туристическия бизнес, организиране на туристически форуми за насърчаване на ефективната двустранна комуникация, участие и ангажиране на местния бизнес в разпознаването и разрешаването на общи проблеми.
Проектните предложения се подават по електронен път чрез Модула за електронни услуги на Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България.

НОВО: Конкурс за снимки на проект, финансиран от ЕС
Краен срок: 31 август 2012 г.
Направете снимки на финансирани от ЕС проекти във вашия регион и можете да спечелите фотографско оборудване на стойност 1000 евро плюс пътуване за двама до Брюксел.
Снимките трябва да показват проекти, получаващи средства от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) или от Кохезионния фонд. На снимките трябва ясно да се вижда табелата на проекта със знамето на ЕС и информация за финансирането.
Можете да участвате в конкурса като член на организация, получаваща регионално финансиране от ЕС, или като отделно лице – има две различни категории.
През есента ще бъдат избрани по двама победители от всяка категория – по един от широката публика чрез онлайн гласуване (от 27 август до 7 септември) и по един от журито. Снимките ще се оценяват по естетика, проявено творчество и свързаност с регионалната политика на ЕС.

НОВО: "Духовният реализъм" – литературен конкурс за младежи
Краен срок: 15 септември 2012 г.
Порталът Православие.БГ обявява младежки конкурс за статия, размисъл или есе на тема “Духовният реализъм“. Ще се радваме, ако споделите с нас Вашите размисли, търсения и идеи на тази тема – започвайки с теоретично-богословски разработки и завършвайки с личния Ви опит, с неща, лично изстрадани и преживяни от Вас самите.
В конкурса могат да участват автори до 35 годишна възраст. Текстовете трябва да са в Word-формат и да не надвишават 5 стандартни страници. По-големи текстове няма да се приемат. Постъпилите текстове ще бъдат разгледани от жури, съставено от православни богослови, журналисти и интелектуалци, което ще определи най-добрите от тях.
Изпращайте текстовете си на електронната поща на портал Православие.БГ – ekip. Не забравяйте да упоменете името и фамилията си, както и валиден адрес на електронна поща.

НОВО: Шести конкурс за наградата „Кръстан Дянков” на Фондация Елизабет Костова
Краен срок: 17 септември 2012 г.
Наградата „Кръстан Дянков“ се връчва за превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Оригиналът трябва да е издаден след 1980 г., а преводът на български език между 1 януари 2011 г. и 17 септември 2012 г.
Голямата награда „Кръстан Дянков” е в размер на 3 000 лева. От 2009 г. насам, фондацията предоставя и една поощрителна награда в размер на 1 500 лева.
В процеса на номиниране могат да участват издатели, литературни критици, преводачи и институции, специализирани в практикуването или оценяването на художествен превод (преводачески общности, университетски катедри и др.). Всеки номиниращ има право на не повече от 3 номинации.
Предложенията ще бъдат разгледани от независимо жури от специалисти в областта на превода и художествената литература. Номиниран преводач може да бъде всеки, чийто превод отговаря на изискванията на наградата, независимо от гражданството на кандидата.

НОВО: КОНКУРС ЗА СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛИ 2012 на Фондация Елизабет Костова
Краен срок: 21 септември 2012 г.
Годишен конкурс за издаване на съвременен български роман на английски език. Кандидатства се с преведен на английски език откъс от роман.
Кандидатстващите писатели трябва да имат поне един публикуван роман в България.
Задължителна информация на английски език:
– Откъс от издаван на български език роман: минимум 25, максимум 50 стандартни страници (1800 знака с интервалите). Текстът трябва да бъде запазен в Times New Roman, големина на шрифта 12 пункта, разредка 1,5;
– Биография (не CV) на кандидатстващия писател (максимум 300 думи);
– Синопсис на текста, с който се кандидатства (максимум 1500 думи).
Всеки автор може да кандидатства само с една творба.

НОВО: Kонкурс за преводачи на съвременна художествена литература 2012 на Фондация Елизабет Костова
Краен срок: 21 септември 2012 г.
Конкурсът е насочен към преводачи на съвременна художествена литература.
Кандидатите трябва да имат поне три публикувани превода на художествена литература от английски на български език.
Описание на преводаческата резиденция:
Стипендията покрива разходите по пътуването, визата, дневните и престоя.
Одобреният кандидат ще има възможност да прекара 3 седмици в едно от най-важните американски издателства за преводна литература „Open Letter”. Издателството е базирано в университета в Рочестър.
От преводачите се очаква да:

работят върху конкретен превод на съвременна българска литературна творба (роман или сборник с разкази);

сътрудничат в избора на издателството на книги за превод на английски език;

участват в уъркшоп със студентите от преводаческата програма на университета в Рочестър;

обогатят опита си при работата с чужди редактори и издатели;

усъвършенстват уменията си в писане на молби до издатели.

Програмата се осъществява веднъж годишно, в сътрудничество с американското издателство „Open Letter”.

НОВО: Eurodesk грантове за студенти
Краен срок: 1-во число от всеки месец
Финансовата помощ е в размер от 1000 евро и е безвъзмездна. Средствата се използват за покриване на таксата за обучение, материалите, пътните разходи, наема, сметките и други.
Могат да кандидатстват студенти от цял свят, които учат във висше учебно заведение (колеж, университет, бизнес училище или други). Желаещите трябва да попълнят онлайн формуляр и да платят такса в размер от 2.5 евро.

НОВО: E-конкурс 2012: Награда на Световната младежка среща на върха
Краен срок: 31 юли 2012 г.
Конкурсът WSYA обединява млади хора под 30 години. Това е конкурс за ангажирани и креативни дизайнери, производители, разработчици на приложения, журналисти и писатели, които чрез използване на интернет и мобилни приложения създават цифрово съдържание и приложения, които са насочени към целите на хилядолетието на ООН.
Проектите, продуктите или приложенията трябва да са напълно функционални и в експлоатация в момента на кандидатстване и трябва да са достъпни чрез интернет.

НОВО: Конкурс на Fundsforngos.org: "Страхотни предложения"
Краен срок: 1 август 2012 г.
Fundsforngos.org стартира нов конкурс за неправителствени организации от цял свят.
Конкурсът "Страхотни предложения" има за цел да отличи избрани предложения, а също и повишаване на информираността за инструменти и ресурси за подпомагане на НПО.
Могат да кандидатстват само предложения, които са довели до финансиране от 1000 щ.д. или повече от правителствена агенция, фондация, компания, или друга организация (например ООН или ЕС) през последните 5 години:
– Предложения, успешно представени от неправителствени организации или техни мрежи от от развиващите се държави;
– Предложения, успешно представени от международни НПО, организации или мрежи.
Награда: две награди в двете отделни категории от 500 щ.д.

НОВО: Стипендии на Американската асоциация на жени от академичните среди
Краен срок: 1 август 2012 г.
Международните стипендии се присъждат за редовно обучение или научни изследвания в Съединените щати за жени, които не са граждани или постоянно пребиваващи на САЩ.

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: