Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


 • НОВО: Покана за представяне на предложения по работна програма „Идеи“ за 2013 г. в рамките на Седма рамкова програма на ЕО за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности
  Краен срок: 21 февруари 2013 г.
  ERC Consolidator Grants целят стимулиране на независимата кариера на отлични изследователи чрез предоставяне на адекватна подкрепа във важен етап, когато те укрепват на собствения си независим изследователски екип или програма.
 • НОВО: BG051PO001-1/4/5/6.0.01 „Интегра”
  Краен срок: 14 януари 2013 г.; 15 февруари 2013 г.; 29 март 2013 г.
  Конкретни бенефициенти по горепосочената процедура са община Бургас, община Видин, община Девня и община Дупница. Цел на настоящата процедура: Да допринесе за повишаването качеството на живот и трайната интеграция на най-маргинализираните общности чрез прилагане на интегриран подход в съответните общини.
 • НОВО: Започна регистрацията за Третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee!
  Краен срок: до запълване на местата
  Третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2013 г. Второто състезание през миналата учебна година привлече повече от 4 500 ученици от 200 училища в България!
  Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, както и предоставя на учителите иновативен подход за преподаване на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.
  Състезанието е насочено изключително и само към ученици от 4 до 7 клас, на възраст между 9 и 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. То се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.
  Spelling Bee 2013 се организира от Корпус за образование и развитие – КОР ПлюС и Корпус на мира в България с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Състезанието се подкрепя от Министерство на образованието, младежта и науката.
  За повече информация – тел: 02/423-7393, GSM: 0884/109-088.
  Регистрацията започна на 5 ноември 2012 г. и ще продължи до запълване на местата. Първите 100 училища, които се регистрират, ще участват безплатно в състезанието, а останалите ще заплатят 20 лева такса участие за училище.
 • НОВО: Българско състезание по творческо писане на английски език
  Регистрацията за състезанието ще започне през декември
  Новата версия на Българското състезание по творческо писане на английски език ще се проведе през пролетта на 2013 г. Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език.
  В състезанието могат да участват ученици от 6-ти до 12-ти клас, които учат английски език в държавни и общински училища. Състезанието е разделено по възрастови групи, и темите и изискванията на есетата са различни, в зависимост от възрастта на учениците.
  През 2013 г. състезанието се организира от доброволците от Корпус на мира България в сътрудничество с Корпус за образование и развитие – КОРПлюС и с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката.
 • НОВО: ІX Международен конкурс за екслибрис – Русе – 2013
  Краен срок: 31 май 2013 г. (важи датата на пощенското клеймо)
  През 2013 година темата е “EX LIBRIS – EX EROTICA”.
  Конкурсът е отворен за автори от всички националности без ограничения на възрастта и професията.
  Допускат се всички тиражирани графични техники, обозначени според Международния идентификационен стандарт за ЕХ ЛИБРИС.
  Максималният размер на изображението е 130/130 мм, а 150/210 на графичния лист.
  Всеки автор може да участва максимум с 3 творби, като изпраща по 4 копия от всяка.
 • НОВО: Втори национален конкурс за православна поезия и проза на тема „РОЖДЕСТВО НА СПАСИТЕЛЯ ”
  Краен срок: 12 декември 2012 г.
  Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието. Да се стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството, Бог и православната вяра.
  УЧАСТНИЦИ: Ученици от 1-ви до 12-ти клас в 3 възрастови групи от всички училища, школи и извънучилищни звена от страната:
  1-ва възр.гр.- 1-4 клас
  2-ра възр.гр.-5-8 клас
  3-възр.гр.-9-12 клас
  Конкурсът е в 2 раздела:
  1) Поезия
  2) Проза (есе или разказ)
 • НОВО: Европейската младежка награда "Карл Велики"
  Краен срок: 28 януари 2013 г.
  Европейската младежка награда "Карл Велики" има за цел насърчаване на развитието на европейско съзнание сред младите хора, както и тяхното участие в проекти, свързани с европейската интеграция.
  Наградата се присъжда на осъществявани от млади хора проекти, с които се поощрява разбирателството, насърчава се изграждането на споделено усещане за европейска идентичност и се предлагат практически примери за европейци, живеещи съвместно като една общност.
  Европейската младежка награда "Карл Велики" се присъжда ежегодно, съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда "Карл Велики" в Аахен.
 • НОВО: Награда за жени новатори за 2014-а
  Краен срок: 15 април 2013 г.
  Какво: Популяризиране на приноса на жените изследователи към предприемачеството и иновациите
  Кой: Жени, постоянно пребиваващи в страните от ЕС или в страни, асоциирани към Седмата рамкова програма
Advertisements
Категории:Uncategorized
 1. Все още няма коментари.
 1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: