Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


· НОВО: Покана за представяне на кандидатури за Европейската награда за публичния сектор 2013: „Творчески решения във време на криза"
Краен срок: 12 април 2013 г.
Някои публични власти реагират добре на предизвикателствата на кризата с мерки, насочени към ефективността, ефикасността и повишаването на производителността, като в същото време се опитват да поддържат високо нивото и качеството на своята дейност.
Резултати, които трябва да демонстрират добрите практики
Успешните случаи биха могли, например, да демонстрират един или повече от следните резултати:
– Подобряване на качеството или обема на обслужване на същата или по-ниска цена;
– Поддържане предоставянето на услуги на по-ниска цена;
– Доставка на услуги на по-високи стандарти при пропорционално по-ниско ниво на нарастване на разходите;
– Постигане на устойчиви нива на дълг / дефицит;
– Постигане на широко участие на гражданите във вземането на решения;
– Висока икономическа и / или финансова възвращаемост от публичните инвестиции или високи нива на частни инвестиции, съпроводени от добре насочени публични инвестиции.
Също така, практиките могат да представят промени в структурите или процесите, водещи до успешни резултати, като например:
– Реорганизация или преместване на услуги (например сливания, централизация или децентрализация);
– Промени в методите (например от вътрешно към външно предоставяне на услуги, между различните видове външно предоставяне на услуги, сътрудничество между публични институции (включително споделените услуги), сътрудничеството между публичния сектор и гражданското общество, или публично-частно партньорство за нова или модернизирана инфраструктура);
– Различни модели на собственост (напр. използването на дружества със смесен капитал или приватизация);
– Добра външна или вътрешна комуникация;
– Микс от нови технологии;
– Използване на социалните медии по-ефективно;
– По-ефективни обществените поръчки.
Различни нива и форми на сътрудничество
Има и различни размери, в рамките на които може да се докаже успех, като по-специално:
– Между различните нива на публичната администрация в рамките на една държава-членка или между различни държави-членки;
– Между различните региони / общини в една и съща или различни държави-членки;
– Обществен сектор-към-бизнес или публичния сектор гражданин;
– Взаимодействие публичен сектор – бизнес или публичен сектор – граждани;
– Овластяване на общностите от публичната администрация.

· НОВО: Фотоконкурс „Зрънце любов във вашия обектив"
Краен срок: 15 февруари 2013 г.
Българското дружество за защита на птиците, ФотоСинтезис и Дневник обявиха фотоконкурс на тема „Зрънце любов във вашия обектив”, в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”.
Ако на балкона у дома сте поставили хранилка със семенца, за да помогнете на пойните птици да намират по-лесно храна в суровите и снежни зимни дни, вземете фотоапарата, погледнете през обектива му и споделете с нас „зрънцето любов”, което дарявате на нежните и малки пернати.
Ако се разхождате в парка и намерите поставена хранилка, на която смело и шумно кацат големите синигери, врабчета, кълвачи, червеношийки или сойки, не ги подминавайте. Спрете и направете хубави снимки за спомен от зимата. Не забравяйте да ни изпратите снимките за участие във фотоконкурса, защото с ваша помощ можем да вдъхновим много други хора да помагат на пойните ни другари през следващата зима.
Ако с колеги от офиса, в който работите, сте решили да помогнете на птиците, които зимуват у нас и не отлитат на юг, пак може да ни зарадвате със снимки от вашата трапеза със зрънца, които дарявате на шарените крилати обитатели на града.
Смело грабнете фотоапарата, настройте обектива и запечатайте благодарността на малките и не толкова малки пернати, които храните всеки ден. Грижата ви за тях, може да ви донесе хубави награди.
Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничение на възрастта.
Лицата под 18 години могат да вземат участие единствено при съгласието на техните родители или настойници.
Всички снимки, които участват във фотоконкурса трябва да бъдат направени в България.
Обект на снимките трябва да бъде подхранването на дивите птици през зимата в най-широк смисъл.

· НОВО: Фотоконкурс на тема "Вълшебството на сезоните"
Краен срок: 15 март 2013 г.
Астрономическа обсерватория при Младежки център обяви конкурс за фотография, посветен на настъпването на астрономическата пролет.
Конкурсът ще се проведе в три възрастови групи:
– 7-9 клас;
– 10-11 клас;
– Над 19 г.
Допускат се до 4 авторски фотографии от участник.
За допълнителна информация: ao_haskovo и тел. 0886 061072

· НОВО: Конкурс за рисунка на тема "Вълшебството на сезоните"
Краен срок: 15 март 2013 г.
Астрономическа обсерватория при Младежки център обяви конкурс за рисунка, посветен на настъпването на астрономическата пролет.
Право на участие имат всички ученици от 1. до 6. клас включително.
Всеки художник може да представи до 4 творби, изработени със свободно избрана техника и материали.

· НОВО: VІII-ми Международен фолклорен фестивал “Врачанска пролет”, 29 април – 1 май 2013
Краен срок: 10 март 2013 г.
Участие във фестивала могат да вземат танцови състави за автентичен и обработен фолклор от страната и чужбина. Няма възрастово ограничение за участниците. Броят на участниците, заедно с ръководители, оркестранти и шофьори е 25 души.

· НОВО: Осми национален поетичен конкурс организират Община Свиленград и Съюзът на българските писатели „Жената – любима и майка”
Краен срок: 1 март 2013 г.
За осми път община Свиленград, Съюзът на българските писатели и читалище „Просвета 1870” организират националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка”.
В надпреварата могат да участват творци, които не членуват в СБП. Участниците са разделени в две възрастови групи – от 12 до 18 г. и над 18 г. Всеки автор може да предложи не повече от 3 творби.
Стихотворенията, придружени с информация за автора, могат се изпратят по куриер или поща на адрес: Свиленград, 6500, обл. Хасково, бул. България 69А, Народно читалище „Просвета 1870” – за поетичния конкурс, или на e-mail: konkurs_poeziy
Творби за участие ще се приемат до 1 март 2013 г. Тричленно жури ще определи най-добрите, които ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат и материални награди. Лауреатът във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса – „Утро” с автор Богдан Бондиков.
Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на 15 март на тържествена церемония в Шато “Катаржина Естейт” в с. Мезек, Община Свиленград, от 15 часа.

· НОВО: Видео конкурс “Мислете различно: Как бихте моделирали утрешната световна икономика?" на ОИСР
Краен срок: 2 април 2013 г.
Ако сте на възраст между 18 и 25 години, подгответе кратко видео (до 3 мин.) с отговорите на въпроса: Какви са основните проблеми, които смятате, че трябва да бъдат фактор в изграждането на по-всеобхватен свят?

· НОВО: Фотоконкурс "WORK4Youth" на Международната организация на труда (МОТ)
Краен срок: 15 април 2013 г.
Участвайте, независимо дали сте начинаещ или утвърден фотограф! Участници от цял свят са поканени да представят снимки, които улавят младите хора по време на работа (в различни места и при различни условия) по съзидателен и оригинален начин.
Целта на конкурса е да подчертае предизвикателствата пред младите хора на работното място, както и иновативни идеи за справяне с тях. Можете да се съсредоточите върху условията на труд, половотите бариери, дискриминацията, неформалността, предприемачеството, бедността, миграцията, несигурната работа и икономиката в селските райони.
Участниците могат да представят до максимум от пет снимки на човек.

· НОВО: Международен конкурс за есе за млади хора 2013 "Силата на културата за по-добро бъдеще"
Краен срок: 30 юни 2013 г.
За да се изгради един мирен свят, ние трябва да признаем и уважаваме взаимно културите си. С кои аспекти на културата във вашата страна или регион се гордеете, и как могат младите хора най-добре да се възползват от тях, за да създадат едно по-добро бъдеще?
Представете есе (700 думи или по-малко), оригинално и непубликувано, написано на машина или отпечатано на английски, френски, испански или немски или 1600 знака или по-малко за японски език.
Първите победители ще получи парична награда и пътуване до Япония!

· НОВО: Седми национален литературен конкурс "Хермес" за първа книга в категории поезия и проза
Краен срок: 20 февруари 2013 г.
Условия на конкурса:
-Автори, които нямат издадена книга.
– Автори до 30 години.

· НОВО: Национален литературен конкурс "Едно невероятно пътуване във времето" за деца и юноши на възраст от 7 до 16 години
Краен срок: 10 март 2013 г.
Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение) специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 машинописни страници.

· НОВО: Столична програма "Култура"
Краен срок: 14 февруари 2013 г.; по Направление 7: 14 януари – 14 февруари 2013 г.; 16 септември – 16 октомври 2013 г.
Направление 1. Мултижанрови проекти, свързани с културата на София (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 15 000 лв.)
Направление 2. Театрално изкуство, цирково изкуство (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 40 000 лв.)
Направление 3. Музикално изкуство и балет (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 40 000 лв.)
Направление 4. Документално кино (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 40 000 лв.)
Направление 5. Изобразително изкуство (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 30 000 лв.)
Направление 6. Литература, културна периодика и художествен превод (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект за отделна книга: 5 000 лв.)
Направление 7. Междукултурен диалог и мобилност (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: до 5 000 лв.)
Направление 8. Историческо наследство, социализация на недвижими културни ценности и културни традиции на столицата (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 150 000 лв.)
Направление 9. Любителско изкуство и детско творчество (Максимална сума, която може да бъде отпускана по това направление на един проект: 5 000 лв.)

· НОВО: Награда на Фондация Evens за медийно образование за деца от 4 до 8-годишна възраст „Да се учим да четем образи”
Краен срок: преди 15 април 2013 г.
Всеки ден сме изложени на стотици изображения. Въпреки, че сме се научили как да четем и пишем текстове, много от нас не са се научили как да четат или да (де)конструират изображение. Макар да можете да четете печатното слово, само това вече не е достатъчно. Ние всички се нуждаем от способността да четем, анализираме и интерпретираме постоянния поток от изображения, които идват при нас чрез мултимедийната ни култура.
Тъй като Evens Фондация насърчава медийната грамотност на малки деца, тази награда ще бъде връчена на текущ европейски проект, който се фокусира върху подобряване на визуалната грамотност на деца на възраст между четири и осем години, пряко или чрез родителите им.
Наградният фонд е 20 000 евро.

· НОВО: Награда на Фондация Evens за образование за мир 2013
Краен срок: 15 март 2013 г.
Чрез награда за образование за мир 2013 Фондация Evens иска да признае и чества начални училища, които са интегрирани и последователно прилагат принципите на обучение за образование за мир в училищната политика и функционирането, с особен акцент върху положително управление на конфликти.
Награден фонд от 25 000 евро ще бъде присъдена налауреатите от международно жури.

Advertisements
Категории:Uncategorized
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: