Начало > Uncategorized > ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ОБУЧЕНИЕ


НОВО: Награда на Нестле за създаване на споделена стойност 2016

 • Краен срок: 28 Февруари 2015 г.
  Наградата на Нестле за създаване на споделена стойност за 2016 г. е отворена за номинации. Тя е насочена към иновативни и финансово значими проекти, както и програми с високо въздействие върху храненето, водата или развитието на селските райони.
 • НОВО: BG051PO001-4.2.06 „Студентски стипендии”
  Краен срок: 13 януари 2015 г.
  Стипендии за успех могат да получават само студенти, които са положили успешно всички изпити по учебен план до момента на кандидатстване за стипендия и чийто среден успех от предходните два семестъра (за първокурсниците – от първия семестър) е не по-нисък от добър 4.00.
 • НОВО: Фотоконкурс "Панооорама II" – Национален фотографски конкурс за панорамни снимки
  Краен срок: 20 декември 2014 г.
  Фотоконкурс „ПАНОООРАМА II“ се организира от Pixel PLUS и „Photoplace“ – Варна
  Тема – Панорамни снимки – пейзажи, архитектура, подводни и т.н
  Споделете колко широко виждате света около себе си и спечелете уникални награди!
 • НОВО: Фонд "Условия на труд"
  Краен срок: текущо
  Право да кандидатстват за финансиране на проекти и програми за подобряване условията на труд с браншова значимост и приложимост на резултатите; разработване и издаване на учебни и информационни материали и организиране и провеждане на специализации в областта на здравословните и безопасни условия на труд имат всички физически и юридически лица, отраслови, браншови, регионални и областни съвети по условия на труд.
  Финансирането се осъществява чрез възстановяване до 30 на сто от одобрените и действително направени разходи по проекта с който се кандидатства.
  Максимален размер на средствата за финансиране от фонда: до 30% от одобрените и действително извършени разходи за реализиране на проекта, но не повече от 100 000 лв.
 • НОВО: Конкурс за фотографии "Изфукай се с гората си"
  Краен срок: 8 февруари 2015 г.
  FOREST EUROPE има удоволствието да Ви покани за участие във второто издание на конкурса. През 2014 г. темата е: да покажем как ни защитават горите и как ние ги защитаваме!
  Конкурсът ще се проведе в две категории:
  – За снимки, направени с мобилен телефон;
  – За снимки, направени с цифров фотоапарат.
  В конкурса може да участва всеки. Единственото условие е да участвате със снимка на гора, която се намира в Европа.
 • НОВО: Стипендии за докторанти CENDARI
  Краен срок: 15 декември 2015 г.
  Проектът CENDARI е четиригодишен проект за съвместни научни изследвания, насочени към интегриране на цифрови архиви и ресурси за средновековни и съвременни европейски исторически изследвания. Фокусът е върху две пилотни области за научни изследвания: Първата световна война и средновековната европейска култура. Проектът е финансиран от Седма рамкова програма на Европейската комисия за научни изследвания.
  Стипендиите CENDARI са достъпни за млади изследователи при партньорски институции: Trinity College Дъблин, Ирландия, Кингс Колидж Лондон, Великобритания, Национална библиотека на Чешката република, Гьотинген Център за дигитални хуманитарни науки (GCDH), Университет на Гьотинген, Германия, и Университет в Щутгарт и библиотека за съвременна история, Германия.
 • НОВО: Курс за обучение за НПО ресурси – финансови, човешки, лични, 19 – 25-ти март, 2015, Тун, Швейцария
  Краен срок: 12 януари 2015 г.
  Курсът на обучение е създаден, за да отговори на конкретни нужди на младежки НПО: Изследване на стратегии за създаване на финансова основа, която включва финансиране от местната общност; за укрепване на човешките ресурси чрез набиране, мотивиране и овластяване на доброволци; управление на личните ресурси за мениджъри на неправителствени организации.
  Курсът е предназначен за мениджъри, ръководители на проекти, обучители и ръководители на НПО от България, Германия, Израел, Италия, Йордания, Черна гора, Палестина, Полша, Швейцария, Турция, Украйна.
 • НОВО: Erasmus Mundus Master’s in Journalism, Media and Globalisation
  Краен срок: 10 януари 2015 г.
  Докторантура Mundus в областта на журналистиката е двегодишен, международен образователен курс, който предоставя солидна основа за анализ и описване на глобалните промени. На базата на журналистическите умения, обучението предлага уникално съчетание на журналистика, медийни изследвания и социални науки.
  Програмата за журналистика Mundus се състои от първа обща година за всички студенти в Aarhus University и Danish School of Media and Journalism, и специализация през втората година в една от четирите европейски партньора на програмата:
  – Бизнес и финансова журналистика (City University, London)
  – Войни и конфликти (Swansea University)
  – Медии и политиката (University of Amsterdam)
  – Журналистика и медии в различните култури (University of Hamburg)
 • НОВО: Google Software Engineering Internship
  Краен срок: 29 декември 2014 г.
  Google is currently hiring a Software Engineering intern who will be based in one of their largest global engineering centers in Sydney, Australia. The internship will last 12 weeks from May to September 2015. At Google, engineers not only revolutionize search, they routinely work on massive scalability and storage solutions, large-scale applications and entirely new platforms for developers around the world. From AdWords to Chrome, Android to YouTube, Social to Local, Google engineers are changing the world one technological achievement after another.
 • НОВО: Световната банка набира стажанти
  Краен срок: за лятната стажантска програма (юни-септември) са от 1 декември до 31 януари всяка година, а за зимната (декември-март) – от 1 септември до 31 октомври всяка година
  Стажовете са платени и са насочени към студенти, които се интересуват от социални и икономически въпроси и които са граждани на страните акционери в Световната банка. Кандидатите трябва да притежават бакалавърска степен и да са записани редовно обучение магистратура или докторантура.
  Областите, в които се търсят стажантите, са икономика, финанси, развитие на човешките ресурси (обществено здравеопазване, образование, хранене, демография), социални науки (антропология, социология), земеделие, околна среда, развитие на частния сектор и пр. Изисква се отлично владеене на английски език.
 • НОВО: Fellowships at the Centre for Global Cooperation Research
  Краен срок: 4 януари 2015 г.
  Стипендиите се предлагат основно в областта на хуманитарните и социалните науки (включително социалната психология), но могат да бъдат предоставени на учени в областта на икономиката, правото и природните науки.
  През 2015 г. изследването ще се фокусира върху "Микро-политика и модели на легитимността при международни преговори".
  Обучението ще започне през октомври 2015 г. и ще продължи от 6 до 12 месеца.
 • НОВО: Artistic Meditation Retreat for Artists 2-weeks Program, 11-24 август 2015, Тайланд
  Краен срок: 16 декември 2014 г.
  Очаква се да се съберат 25-30 художници от различни художествени дисциплини, от цял свят, за двуседмичен период на художественото творчество и медитация в красивото светилище в Phu Ruea, Североизточен Тайланд.
  Настаняване, храна и пътни се покриват от организаторите.
 • НОВО: Ежегоден конкурс за наградата „Eврика” за млад мениджър
  Краен срок: 15 декември 2014 г.
  Наградата ще получи този млад мениджър на възраст до 35 години, който е успял да постигне значими успехи през годината и е показал видими способности за самоусъвършенстване и развитие.
  Кандидатите могат да бъдат предложени от своите фирми, от редакции, обществени организации или сами да заявят участието си.
 • НОВО: Ежегоден конкурс за наградата „Eврика” за млад изобретател
  Краен срок: 10 декември 2014 г.
  Право на участие в конкурса имат български граждани, които не са навършили 35 години към датата на подаване на заявката за патент и не са навършили 39 години към 31 декември на годината, за която се присъжда наградата. Те следва да представят свои изобретения и/или изобретения, в които са съавтори с принос по-голям от 50%.
 • НОВО: Ежегоден конкурс за наградата „Eврика” за млад фермер
  Краен срок: 10 декември 2014 г.
  Право на участие в конкурса имат български граждани, които не са навършили 35 години към 31 декември в годината, за която се присъжда наградата.
Advertisements
Категории:Uncategorized
 1. Все още няма коментари.
 1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: